vineri, 28 mai 2010

CURIOZITATII..

-Fulgerul loveşte pământul de aproximativ 6000 de ori pe minut?

-Soluţia Schwarzschild este o soluţie statică, sferic simetrică a ecuaţiilor Einstein, ce prezintă câmpul gravitaţional al unei găuri negre sau al unui corp (asteroid, planetă, stea, galaxie) fără rotaţie?

-Păsările au inima mai mare şi mai puternică decât un mamifer de aceeaşi mărime.

-Steaua cea mai apropiată de sistemul nostru solar, numită Proxima Centauri este la o distanţă de circa patru ani lumină.

-Isaac Newton a fost membru al Parlamentului Englez în perioada 1689-1690 şi în 1701.

-Denumirea Google este un joc de cuvinte de la „googol”, numărul uriaş scris ca un 1 urmat de 100 de zerouri.

-Fizica (din cuvântul grec physikos: natural, din physis: natură) este ştiinţa care studiază natura, în cel mai larg sens.

-Printr-un inel superconductor, odată stabilit un curent electric circular, acesta se poate menţine infinit în timp dacă temperatura este menţinută constantă şi nu intervin câmpuri magnetice puternice. (vezi articolul...)

-Pe stelele neutronice, o linguriţă cântăreşte cât un om pe Pământ.

-Dacă fiecare stea din Calea Lactee ar avea mărimea unui fir de nisip s-ar putea umple un bazin de înot olimpic.

- Prima locomotiva cu aburi a atins viteza de 8 km/h (5 mph). Trenurile moderne calatoresc cu 500 km/h (300 mph). Sau chiar 900 km/h (560 mph) cu noul Airbus aparatul de zbor cu punte dubla. Nu-i destul? Atunci indreptati-va spre sporturile spatiale si ocupati-va locul in noile Aventuri Stelare.

-1901 Luminile pentru pomul de Craciun sunt introduse de Edison General Electric Co. Prima operatie estetica este efectuata de Hollander in Berlin pentru un aristocrat polonez. Pentru prima data este folosita o masina pentru fuga de catre 3 spargatori de banci, in Paris.

-1900 Scara rulanta a fost inventata de Charles Seeberger.

-1923 Elvetianul John Harwood inventeaza ceasul ce se trage singur. Jacob Schick breveteaza aparatul de barbierit electric. camera de filmare de 16 mm e lansata de Kodak. Frank Epperson inventeaza popsicle cand isi uita limonada pe pervaza peste noapte

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu